Kaikki siis alkoi Hölmöpöllöstä, se oli ensimmäinen tuote; mitä Jenni Ranta valmisti jäljelle jääneistä lankoista. Hölmöpöllöt, pöllön- malliset pallot, joille oli tehty silmät ja nokat huovuttamalla esiintyvät mm. meikkipussukoissa, laukuissa, kukkaroissa sekä myös laventelipöllöinä. Niistä pidettiin paljon, kertoo yrittäjä Jenni Ranta ja niistä tuli kipinä myös omaan yrittämiseen ja uskoa siihen, että oma luovuus ja osaaminen kantaa. Jenni Ranta aloitti alussa yrittämisen äitinsä kanssa, joka on puuseppä ammatiltaan. Heidän yhteinen yritys oli Äiti ja Tytär Ay, he kiertelivät yhdessä erilaisissa myyjäisissä ja sai äidiltään paljon neuvoja ja osviittaa omaan yrittämiseen.
Jenni Ranta löysi ompelu-, vaatturi-, yritykselleen tilat nopeasti, kun Minna Moisio Infoniasta auttoi löytämään tilat Vapaudenkatu 43. Tilat vastasi heti sitä mitä Jenni etsi, sopivan kokoinen ja sijainniltaan hyvä lähellä keskustaa. Vapaudenkatu 43 löytyy yksittäisiä toimitiloja aina 11m2 hieman isompiin tällä hetkellä. Tilat löytyvät Infonian vapaat toimitilat sivuilta.
Noin 3 vuotta sitten Jenni Ranta perusti nykyisen yrityksen Vaatturi/Ompelija Jenni Ranta vuonna 2019. Yhteensä hänellä on yrittäjä kokemusta 6,5 vuotta. Tuona aikana on tapahtunut paljon, hän valmistui koulusta vaatetusompelijaksi, sekä kävi vaatturin lisäopinnot. Lisäksi Jenni on käynyt Gradiassa opiskellessa Vuosi Yrittäjänä kurssin, tuon kurssin aikana hän teki päätöksen ryhtyä yrittäjäksi. Jenni rakastaa tehdä omanlaista työtä vapaana aikatauluista, koska työ on luovaa pitää olla mahdollisuus itse päättää; milloin tekee ja missä työskentelee. Jenni Rannalle on tärkeää, että hän voi suunnitella, valmistaa asiakkaalle juuri sellaisen vaatteen kuin hän haluaa. Jenni on onnellinen, kun asiakaskin on onnesta soikea, kun asiakas pukee omille mitoilleen juuri täydellisen vaatteen. Vaate on yleensä sellainen että, se on valmistettu hyvistä ja laadukkaista, kestävistä kankaista ja tarvikkeista. Jennillä on kokemusta myös hienojen juhlavaatteiden teosta, häneltä tilattiin vuonna 2016 juhlapuku linnanjuhliin. Jenni kertoo; että se oli omanlainen prosessi ja mielenkiintoinen, kyllä hän voi tehdä millaisia mittatilaustöitä vaan mitä asiakas pyytää.
Mittatilaustyö alkaa siten, että ensin treffataan asiakkaan kanssa. Asiakkaalla saattaa olla kuvia tai valmis ajatus vaatteesta tai sitten Jenni voi luonnostella sen hänelle. Asiakkaasta otetaan mitat ja katsotaan kangas vaihtoehtoja vaikkapa englantilaisista pukukankaista. Seuraavan kerran on sovitus protomallista vaateesta, joka on tehty mallikankaasta, ei vielä itse pukukankaasta. Protomalliin tehdään tarvittavat muutokset ja tämän jälkeen ommellaan vaate itse pukukankaasta. Lisäksi toisella kertaa suunnitellaan vaatteen täydentävät yksityiskohdat. Kolmas kerta kun Jenni ja asiakas tapaavat on mahdollisesti se, tapaaminen kun asiakas saa vaatteen mukaansa. Asiakas saattaa kokea hetken omana luksus-hetkenä, elämyksenä jolloin asiakas kokee, että häntä on palveltu parhaalla mahdollisella tavalla.
Jenni on myös työn ohessa jatkanut opintojaan kisälliksi. Vain viimein toinen näyttö miesten puvuista on tekemättä. Ensimmäisessä näytössä oli erikoismitoitetut puvut. Jenni kertoon, että on palkitsevaa kuulla, kun asiakas sanoo, että saa ehkä ensimmäistä kertaa vaatteen päälleen, jollaista on vaikea kaupasta löytää. Näin on hyvä jatkaa uusissa tiloissa, joista Jenni tyytyväinen ja mielissään.
Infonia kiittää Vaatturi/Ompelija Jenni Rantaa hyvin sujuneesta vuokrausprosessista ja toivottaa onnea ja menestystä uusiin tiloihin!