Ota yhteyttä
< Kaikki artikkelit

Riikka Jäppinen Aveunue Bar & Diner Oy:n ravintolayrittäjä, oli nähnyt jo ulko-oven kynnykseltä tulevan ravintolansa Kauppakatu 28 liiketilassa. Vuokrausneuvottelut Infonian Mikko Hirven välityksellä, kesti oman ajan, jotta löydettiin sopiva ratkaisu. Mikko Hirven tapa toimia ammattitaitoisesti ja johdonmukaisesti vei vuokrausta maaliin ja sitä kautta aloitukseen. Mutta ennen virallista aloitusta piti selvittää, oliko ravintolan rakentaminen teknisesti mahdollista tilaan. Palkkasimme tähän avuksi Inmeco Oy Rakennuskonsultit yhteistyössä kiinteistön omistajan ja vuokranantajan kanssa. Minulla on hyvä visuaalinen näkökyky nähdä tuleva valmis tila tilassa, jota olin vuokraamassa, kertoo Riikka Jäppinen. Piirsin pohjan ja suunnitelman tiesin tarkalleen mitä halusin. Toki oma idea tästä konseptista ja muutamasta muustakin erilaisesta ravintolasta, kehittyvät vaikka, kun matkustelen eri maissa, tutustun paikallisiin ravintoloihin. Saan upeita ideoita monin eritavoin ja siten ne sitten vain odottavat juuri, sitä oikeaa paikkaa, oikeaa aikaa ja kokonaisuutta. Olin etsinyt tätäkin tilaa jo kauan, kunnes mahdollisuus tilaisuus tuli, tartuin tähän tilaisuuteen heti. Mikko Hirvi soitti tilasta ja vapautumisesta. Niinpä uusi ravintola alkoi piirtyä tarkemmin mieleeni ja sitä kautta konkreettisesti tilaan.

Riikka Jäppinen on pitkän linjan tekijä ravintola alalla yrittäjänä sekä myös työntekijänä eri ravintola-alan työtehtävissä noin 20 vuoden ajalta. Tunnen alan hyvin ja myös sen haasteellisuuden ja mitä kaikkea ylipäätään pitää tehdä ennen kuin ravintola voidaan avata. Pitää hakea erilaisia lupia ja tuntea ajantasainen lainsäädäntö. Sen parempi mitä tarkempia ollaan ja tehdään asiat perin juurin hyvin tuo hyvän mielen, että on tehty parhaalla mahdollisella tavalla. Yhdessä tekeminen on tärkeää, yhteinen tiimityöskentely, täydellisyyteen pyrkiminen omassa työssään tuo tulosta, kaikessa vaikka se ottaisi oman ajan, Riikka korostaa ajatustaan omasta tavastaan johtaa ravintolaansa. Meillä on huipputekijät töissä, jokainen saa olla oma persoonansa, jokaisen osaamista kehitetään ja tuetaan. Luottamus ja avoimuus sekä vapaus on meille tärkeää, koska osittain tämä saattaa olla myös elämäntapakin. Kunnioitamme jokaisen ammattitaitoa ja vapautta valita sekä kehittyä alalla. On hienoa, jos erityisosaamista voi korostaa ja sitä työnantajana voin tukea. Se tuo myös työporukkaan oman leiman ja erikoisuuden, että saa olla hyvällä omallatunnolla hyvä omassa töissään, kertoo Riikka.

 

Itse osallistuin myös remonttiin, pensseli kädessä ja tein aamusta iltaa remonttimiehiä avustavia tehtäviä. Että, remontti etenisi tilasin tarvikkeita, siivosin rakentamisesta tulleita sotkuja, maalasin seiniä. Palkkasin hyvät rakennusliikkeet töihin ja työt etenivät odotetusti. Osa kalusteista on vielä kuitenkin saapumatta, mittatilaustyönä tilatut kalusteet asennetaan vielä katutason tilaan lähiaikoina. Muutoin tila valmistui 10.9 jolloin hyvästelin remonttiporukan ja otin vastaan ravintola henkilökuntani. Pian pöydillä oli valkoiset pöytäliinat, kynttilät ja kukat. Testasimme muutaman päivän mm. äänentoiston toimivuutta, laitteiden toimivuutta, valoja, kaikki piti varmistaa, että kaikki on kunnossa kuten pitääkin, koska kaikki oli uutta. Palkkasin myös vanhat tutut järjestyksen valvojatkin ja he hoitavat itse työvuorot ja tehtävät sen kummemmin ohjeistammatta. Luottamus vanhoihin työkavereihin, vapauttaa aikaa muuhun työhön ja se helpottaa joskus niin hektistäkin aikaani.

 

Avenue Bar & Diner tarjoaa asiakkailleen kahden kerroksen ravintolassa tapas tyyppisiä kattauksia, bistroruokia, ihania brunsseja ja Premium lounaita, laadukkaita viinejä, konjakkeja sekä viskejä. Ilmapiiri huokuu laatua ja arvokkuutta, heti ovelta astuessa ja asiakas saa tuntea olevansa palveltu. Tarjoillut tuodaan pöytään ja asiakas saa asiantuntevaa palvelua viiniasiantuntijalta. Ravintola aloittaa viikolla tarjoamaan lounasta yläkerran tilassa, alakerrassa on baarin puoli avoinna katutasossa, jonne voi piipahtaa nauttimaan vaikkapa lasillisen laatuviiniä ja baari menusta tapas lautasen. Viikonloppuna voit nauttia Premium brunssin. Iltamenot jatkuvat perjantaina ja lauantaina aina klo 2.00 asti. Mutta jätämme sinulle lukija sen kunnian, että voit tulla itse toteamaan tämän ravintolan palvelun ja sen herkulliset kattaukset. Punainen matto oven edessä ohjaa sinut sisälle ja kenties sinua tervehtii Riikka baaritiskin takaa.

 

Infonia kiittää Avenue Bar & Diner Oy:tä hyvin sujuneesta vuokrausprosessista ja toivottaa onnea ja menestystä uusiin tiloihin!

Lisää lukemista

Infonia toimi välittäjänä AFRYn vuokrasopimusneuvotteluissa

Lisää pätevöitymisuutisia!

Auktorisoidut kiinteistöarviot jatkossa Infoniasta

customer-img-110
customer-img-119
customer-img-120
customer-img-121
customer-img-122
customer-img-123
customer-img-125
customer-img-126